13 Ekim 2014 Pazartesi

Sıraya geç çocuğum....

 
 Blog tanıtımımda iki tane ergen oğlum olduğundan bahsetmiştim.Aralarında 14 ay var ikiz desem değil abi kardeş desem o da değil karmaşık bir durum bizimkisi.Her şeyi peş peşe yaşadık  ikiz olsalar aynı anda yaşanır ve biterdi  ama bizde hiç öyle olmadı  hep çift dikiş gittik.

   Mesela önce biri uyur sonra diğeri uyanırdı.İlk zamanlarda bir ay bile gelişim için çok büyük fark olduğundan biri bebekken diğeri ilk çocukluk günlerini yaşıyordu ve dolayısıyla uyku saatleri farklıydı.Yaş ilerledikçe uykular düzene girdi ve ikisi aynı anda uyur oldular.
 
    Ama bu düzen kısa sürdü büyük olanın öğle uykusuna ihtiyacı kalmadığı zamanlarda küçük uykuda oluyordu.Yemek yedirirken de sıraya girerlerdi önce biri doyardı sonra diğeri. Bazen tek kaşıkla ikisini de beslediğim oluyordu.

   Okul çağına gelince gene sıraya girildi.Önce ana sınıfına başlandı haliyle herkesin ana sınıfı serüveni bir yıl sürerken bizimki iki yıl sürdü.İki yıl boyunca kes yapıştır, tuvalet kağıdı rulosu biriktir...Ama ben tecrübeliyim ilk yaz tatilinde tuvalet kağıdı ruloları evde biriktirilmiş hazırlanmıştı malum seneye de ana sınıfındayız.

   İkinci yıl ana sınıfında kes yapışır boyalarla uğraşırken diğer taraftan da Emel eve gel ,Ali topu tut alıştırmaları yapıyorduk  malum iyi öğrenmem lazım seneye lazım olacak nasılsa

  Çocuklar erkek olunca ya baskete gitmeli dedik ya futbola,biz büyük oğlanın isteği üzerine basketbolda karar kıldık.İlk kararlar deneme tahtası gibi büyüğün üstünde uygulanıyordu.Küçükte biraz daha tecrübeli kararlar alıyorduk

  Neyse tam altı yıl süren basket maratonu başladı. Gene sıraya girildi tabiiiii..Takımlar ve saatleri yaşlara göre ayrıldığından bizimkiler peş peşe saatlerde antreman yapıyorlardı  ...Haydaaaaa normalde bir saat olan antreman saati bizde iki saat çıkıyordu..Bu arada benim arkadaş çevremde genişliyordu.büyük oğlanın arkadaşlarının anneleri gidiyor küçüğünkiler geliyordu
 
     Mezuniyet zamanı gelince de sıraya girildi.Önce büyük olan mezun oldu ortaokuldan, ertesi yıl küçük olan ve bizim evde iki yıl üst üste mezuniyet heyecanı yaşanmış oldu.

   Dersler konusunda bayağı bir ilerleme kaydettim  mesela 6. sınıf matematiğinde kümeler vardır ve 9.sınıfta tekrar edilir. Endoplazmik retikulum biyoloji konusudur ,kimyada maddenin yapısı vardır Biliyorum çünkü sınıf tekrarı yapan öğrenci gibi iki yıl matematik, kimya, biyoloji çalışıldı bizim evde.

   Şimdi üniversite sınavı için sıraya girildi.Bu sene ilk sınavımızı vereceğiz seneye ikincisini..Doğal olarak dersane başladı ama gene sırayla; sınıflar 11 ve 12 olunca saatlerde farklı tabii biri  sabah gidiyor bir öğlen Allahtan artık büyüdüler de kendi sıralarını biliyorlar bana pek ihtiyaçları kalmadı.

. Sırada lise mezuniyeti var, üniversite mezuniyeti var, askerlik var, düğün var.anlaşılan  biz daha çooookkk sıraya gireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder